SLIK LYKKES DU MED BILVASKEN!

INTRODUKSJON
Å vaske bilen hjemme trenger ikke å være vanskelig eller tidkrevende, men det er noen ting du bør tenke på før du setter i gang. Dette er råd fra fagfolk hos BliRen.

FØR DU STARTER
Velg en gråværsdag for å vaske bilen, eller finn et sted å skygge for å unngå direkte sollys. Solstråler kan gi skjolder på lakken. Sørg for at du har alt du trenger av vaskeutstyr og at alt er i orden. Ta del for del og ikke hele bilen på en gang. For å unngå skjoldete resultater, sett av tid til å tørke av bilen. Når du bruker høytrykkspyler til å vaske bilen, bruk smarte tilbehør. Det er viktig å kjøpe kvalitets tilbehør hvis du skal vaske bilen med høytrykkspyler. Det finnes også nyttige tilbehør som hjelper deg med å jobbe i riktig arbeids posisjon, noe som sparer både ryggen og energien når du vasker bilen.
 
Bruk kun vaskemidler beregnet for bil. Man kan fort gå i fellen å putte Zalo eller andre husholdnings såper i vaske bøtte når man skal vaske bil. Det kan faktisk fort bli katastrofalt. Bilen blir nok ren og fin, men husholdnings såper har en ting til felles; de skal løse opp og fjerne fett. Dette er dermed med på å tørke ut lakken og aksellerer oksidasjon (aldringsprosessen) i lakken. Dette gjør det igjen vanskeligere å holde bilen ren over tid, og verditapet kommer raskere.

FØR DU VASKER
Ikke vask bilen rett etter kjøreturen. Kalipper og bremseskiver bør avkjøles før du utsetter de for såpe og andre kjemikalier.
 
Vask bilen alltid i skyggen. Dersom karosseriet er solvarmt, kan såpen ødelegge lakken ved at den fordamper for fort. Pass også på at kjemikalier ikke tørker på lakken. Dersom det begynner å tørke, legg til mer av samme middel og skyll det godt.
 
Før du begynner å vaske bilen, spyl grundig. Dette fjerner løst bøss og skitt før kjemikaliene tilsettes, noe som gjør kjemikaliene i stand til å få raskere tilgang til den skitten som kjemien skal løse opp. Ta en runde på hele bilen, felger og hjulbuer.

FORVASK OG AVFETTING
Det er mange spørsmål om hvorvidt avfetting er nødvendig. I de fleste tilfeller er det nødvendig i Norge. Det kan være lurt å avfette bilen for veisalt, asfalt, olje, tjære og fett før du starter selve vasken. Dette er et kraftig rengjøringsmiddel, så følg instruksjonene nøye og unngå direkte sollys. Vinteren for å fjerne asfaltrester og noe grovt veistøv. Om sommeren for å fjerne sevje og insektrester fra fugleskitt. Hvis du først skyller bilen som nevnt over, må du sørge for at avfetting som inneholder emulgator er i stand til å passere gjennom bilens vann eller begynn å påføre avfetting på en tørr bil. Middelet skal påføres på hele bilen, fra panseret til bakluken. Husk å påføre det helt opp til vinduene.
 
SHAMPOO
Skum gjør jobben. Når avfettingen har fungert i noen minutter, kan du legge til skum med en skumkanon. Dette er en skumsprøyte som holder skummet på bilen. Hvis du ikke har en skumkanon, kan du bruke en trykksprøyte med shampoo. Bare la såpen sitte på bilen slik at det ikke renner av. Før du skyller av med høytrykkspyler, la skummet og avfettingen virke sammen i noen minutter. Dersom det begynner å tørke ut for tidlig, sørg for at du har nok skum. BliRen bilvaskskum som er ren har en lengre varig virkning for å opprettholde en jevn dekning og forhindre vannmerker. En nøye, stripefri finish er garantert med dette.

SPYL AV MED HØYTRYKKSPYLER
Spyl grundig og lenge slik at all såpen blir borte. Du har nå fullført forvasken. Bruk av høytrykkspyleren riktig kan påvirke resultatet. Hvis du spyler riktig, får du full nytte av såpen, avfettingen og høytrykkspyleren. Spyle seksjon for seksjon for å maksimere effekten. Du kan for eksempel starte med en dør og deretter spyle hele bilen nøye. Når du begynner nedenfra, er det lettere å se hvor du spyler. I tillegg unngår du at såpen renner ned, noe som reduserer effekten av såpen og avfettingen.

HÅNDVASK
Vask alltid med håndberøringsvask etter shampoo og forvask. En shampoo og forvask omtaler vi ofte som berøringsfri vask. Dette er viktig for å fjerne mesteparten av skitten på bilen, men shampoo og forvask fjerner ikke alt. Trafikkfilm er en statisk hinne, som vi får kun bort med håndberøringsvask. Vi må på med berøringsvask for å fjerne denne filmen.
 
Fyll en bøtte med lunkent vann og håndvask. Vask lett over med en svamp. Dra lett over svampen i stedet for å trykke den. Ved å bruke to bøtter har du alltid én bøtte med rent såpevann og en til å skylle svampen eller vaskehansken. Dette garanterer en renere bilvask og reduserer sannsynligheten for riper underveis.
 
For best mulig resultat, ikke glem å inkludere ren kost og svamp. Bruk en liten kost i sprekker og overganger. Ved å bruke en myk kost rundt emblemer, i paneloverganger og rundt lykter, vil du hjelpe såpen å trenge helt inn og løse opp skitten som har satt seg der. Bøy inn speilhusene, dersom du har mulighet til dette, hjelper dette deg å få ut skitt som sitter på et av bilens mest utsatte steder.
 
Ta en ekstra runde med kost og avfetting på pottestussene. Pottestussene er ofte forkrommet og blanke. Ved å legge til en ekstra runde avfetting og bruke en myk kost her hver gang du vasker bilen, hjelper du til med å holde den ren og hindre at sot øker.
 
En berøringsvask med BliRen håndvask vil garantere et toppresultat som varer i uker.
 
FELGVASK
BliRen felgvask er laget for folk som ønsker den ideelle polerte finishen på alle slags felger. Det gjør det enkelt å rengjøre med en børste. Riktig utstyr gjør rengjøring av indre og ytre overflater enklere, og gir et strålende utseende og en strålende glans. Ved å bruke våre verktøy vil du være i stand til å oppnå den stilen du ønsker med minimal innsats. Vask innsiden av felgene også. Det blir mer og mer vanlig å ha åpne felger som lar deg se både kalipper og innsiden av felgen. For å holde bilens "sko" blanke, bruk spesialbørster. Bruk forskjellig klut på felger. Ha en spesiell klut for å tørke felger. Slik skiller du kluter som kan brukes på grovere overflater fra lakkerte og mer dedikerte flater.
 
VASK INNSIDEN AV DRIVSTOFFLUKEN
I drivstoff luken er det tendens til å bygge seg opp med skitt, fordi mange glemmer dette. Lukk opp luken og legg forvask eller skum også her. Det er raskt og enkelt å vaske skitten i drivstoff luken som er svært nyttig.
 
BRUK AVFETTING OG VASK INNSIDEN AV DØREN
Det er et tynt lag av foreldet asfalt og saltrester nederst på dørbladet når du åpner døren. Dette er stedene de fleste glemmer å vaske, og det er der de fleste biler begynner å ruste. Du begrenser skadene betydelig ved å vaske her hver gang du vasker bilen.
 
UNNGÅ RUST 
Vask kanalene og alle sprekker i dører. Det fjerner asfalt, salt, skitt og andre rusk som kan samle seg på undersiden av bildørene og bidrar til å forhindre rust. Rengjøring av dette området hver gang du vasker bilen reduserer rustoppbyggingen og beskytter bilen din i lang tid.
 
SKYLL OG TØRK
Til slutt kan du spyle over med høytrykkspyleren og bruke et mikrofiberhåndkle. For å få vekk såpen, spyl først ovenfra og ned før du bruker mikrofiberhåndkle. Spyl godt rundt lykteglasset for å fjerne alle kjemikaliene. Plast som blir utsatt for såper og andre kjemiske stoffer vil forringe kvaliteten. Så spyl ekstra godt rundt overgangen til lykter for å fjerne alle kjemirester. Spyl i hver panelovergang. Paneloverganger inneholder mye salt, asfalt, veistøv og annet "grums". Kjemikaliene som påføres bilen din under bilvask har samme effekt. Så pass på å spyle ekstra godt her. Å bli kvitt kjemi og såpe er like viktig som å bli kvitt skitten.
 
Tørk bilen etter vask. Selv om dette kan virke meningsløst for noen, er det faktisk viktig. Vann på bilen kan sette kalkflekker som er vanskelige å fjerne. Tørking av bilen hindrer også raskt støv og pollen. Vær oppmerksom på dette.
 
HUSK SØRGEKANTEN PÅ SIDERUTENE
Når bilen er ren og fin, er det irriterende å se en skitten stripe på siderutene på to centimeter. Kjør derfor siderutene ned halvveis, og tørk raskt over denne søregekanten etter vask.
 
BRUK EN SALTFJERNER ETTER DU HAR VASKET BILEN
Salt har evnen til å binde seg til enhver overflate. Dette løser ikke avfetting og såper opp. Selv om bilens overflate er dekket av en hinne av salt, ser den ut til å være ren. Et saltfjerneprodukt løser bindingen kloridet i saltet har, noe som gjør det lett å skylle saltrester.
 
DEKKFORNYER
BliRen dekk og gummifornyer hjelper deg med å opprettholde et rent og presentabelt utseende til kjøretøyets dekk. Den unike blandingen av effektive ingredienser hjelper til med å gjenopprette matte og falmede gummioverflater, og gir dekkene et oppfrisket utseende. 
 
GLASS OG FRONTRUTE VASK
Du kan effektivt og raskt rengjøre frontruten med BliRen glassrengjøring. Ikke bruk en "nesten ny" mikrofiberklut når du vasker bilens ruter; dette kan føre til mange små, irriterende riper i glasset som du kanskje ikke ser med det første. Bruk alltid en tørr og ren mikrofiberklut. Varme og kulde påvirker kondensen i bilen, noe som kan være ubehagelig når sola blir mest intens. Dersom rutene ikke er behandlet riktig, vil lavt sollys og kondens i bilen raskt overraske deg. Å vaske jevnlig med riktig produkt og nye mikrofiberkluter er avgjørende for å holde rutene i bilen rene.
 
GLEM IKKE VINDUSVISKERNE
Husk å vaske både frontruten og vindusviskerne. Det resulterer i en renere frontrute som forblir pen i lengre tid. Det er en enkel løsning: Når du har vasket ruten, tørk over vindusviskerne raskt for å forhindre gammel skit og insekter å spre seg utover. Det øker følelsen av renhet i frontruten.
 
VOKS OG FORSEGLING
BliRen tilbyr et bredt spekter av voks som raskt forsegler og beskytter bilen din mot smuss og skitt. Ved å kjøpe en voks som kan påføres på sekunder, kan du forvente å ha en ren bil i lang tid. Bruk voks hver gang du vasker. Skitt setter seg ikke så lett på overflaten og den blir glattere. Igjen gjør dette neste bilvask raskere.
 
GÅ OVER BILEN EN SISTE GANG
For best mulig resultat, rengjør og fjern kjemikalier fra overflater, sprekker, overganger og kanaler. Til slutt, tørk bilen grundig.
 
VASK ALT UTSTYRET ETTER BRUK
Hver gang du vasker bilen, må vaskebøtten, vaskehansken, svampen og tørkehåndkleet være helt rene. Vask ikke med skittent utstyr. Tilbered deg for neste gang ved å vaske det rett etter at du har vasket bilen. Etter bruk, skyll skumkanonen med rent vann. Skru av beholderen på skumkanonen og bruk bare vann. Da skyller du filteret for såpe, som i motsatt fall kan bygge seg opp og tette skumkanonen.
 
VASK MED GODT HUMØR!
Når du er sint, oppgitt eller irritert, bør du ikke vaske bilen din. Bilvask bør være en avslappende og morsom aktivitet. Nyt tiden med bilvask!

Logg inn

Glemt passord?

Har du ingen konto ennå?
Lag konto